Snabb och säker leverans

Vi skickar paketet samma dag!

Gasextraktion - BHO (Butane Hash Oil)

Butane Hash Oil (BHO) är termen för ett cannabisextrakt som använder butan som primärt lösningsmedel under extraktionsprocessen. 
Butan är en mycket brandfarlig vätska, men när den används korrekt som lösningsmedel kan den effektivt extrahera THC från cannabisplantan för att skapa en ren, säker och mycket effektiv produkt.

Anledningen till att cannabisextrakt ofta kallas “koncentrat” är att de bokstavligen är koncentrerade THC, med nivåer från 70 och uppåt på 90 procent THC-innehåll, vilket innebär att det bara behövs en liten mängd för att röka det.
När det gäller koncentrat, kom ihåg att materialet dikterar kvaliteten på den färdiga produkten.

Butan är ett mycket brandfarligt ämne, och BHO-produktion är extremt farlig om den utförs av oerfarna tekniker med felaktig utrustning och dåligt utrustade anläggningar.

Det finns två vanliga typer av extraktionssystem som används för att producera BHO, open-loop (öppna system) och closed-loop (stängda system). Öppna system är endast tillgängliga i gör-det-själv-heminställningar. Kommersiella extraktionssystem använder slutna kretssystem oavsett vilket lösningsmedel som används.
I båda systemen introduceras cannabis i ett rör och sköljs med flytande lösningsmedel, i detta fall butan. Vanligtvis används trim från cannabis, eller annan sortering, men också hela skott kan användas för att maximera kvaliteten på koncentratet
Fördelarna med sluten slingextraktion är att det inte finns någon förlust av lösningsmedel. I öppen kretssystem läcker lösningsmedel ut ur ena änden av röret. Eftersom butan är mycket brandfarligt finns det också en stor risk för en explosion i ett open-loop-system.
När butanen tvättas över planteringsmaterialet bär den THC-kristaller och andra material från växten. Vad du har kvar är cannabiskoncentrat, som sedan rengörs (vilket innebär att ta bort allt lösningsmedel från materialet) med hjälp av värme och tryck.

Alla våra produkter är noga utvalda då vi vill vara den bästa odlingsbutiken i Norden – därför har vi också det bredaste sortimentet av allt du kan tänkas behöva, från t ex. växtbelysning, klimatkontrollsutrustning till krukor och odlingsmedia samt allt däremellan! Se hela vårt sortiment av odlingsutrustning här.

Kom ihåg att vi finns där för dig – så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig hela vägen – använd gärna vår chatt-funktion för snabbare svar!

17 varer i alt