Snabb och säker leverans

Vi skickar paketet samma dag!

Cultilite - LED

LED-växtbelysning från Cultilite hyllas av odlare välden över! Kvaliteten på dessa har inga som helst problem med att utklassa de billigare varianterna som tillverkas i  Kina. 
LED-belysningen från Cultilite tillverkas i mycket hög kvalitet, utsöndrar inte samma höga temperaturer som de som tillverkas i Kina gör samt att de har en otrolig hållbarhet över tid.

Cultilite har många år på nacken och har därmed stor kunskap gällande ljus och växternas olika cykler, dvs. behoven de har. De jobbar med fullspektra och i huvudsak med blått och rött ljus. Anledningen till detta är att växternas fotosyntes gagnas mest av blått ljus i tillväxtfasen och det röda ljuset under blomningsfasen (det gröna och gula ljuset tas bara i liten utsträckning upp av växterna- detta innebär också att man undviker att producera en massa ljus som växterna ändå inte tillgodoser).

Många av de billigare produkterna som finns på marknaden håller tyvärr inte vad de lovar. De är generellt sätt av sämre kvalitet, håller inte i de antal timmar som utlovats eller att effektiviteten dippar rejält. Konsekvenserna blir att man måste byta ut dem oftare, att avkastningen på odlingen inte blir lika generös eller att ens växter inte alls trivs och utvecklas på samma sätt som om man hade investerat i dyrare varianter.

Cultilites designkontor i England har lagt ner en massa tid, pengar och energi för att analysera och testa konkurrenters lampor – detta för att inhämta nödvändiga upplysningar och kunskap för att på så sätt själva ta fram mer pålitliga, hållbara och välfungerande lampor.

Vid utvecklandet av sin egna belysning valde Cultilite att lägga fokus på följande: 

Högkvalitativa ljusdioder från amerikanska Bridgelux: ljusdioderna från Bridgelux är de som visat sig vara av den högsta kvaliteten samt att deras chip är resistenta mot höga temperaturer (upp till 150°C). Den låga värmekänslighet gör att du kommer uppnå samma resultat gång efter gång (odling efter odling) då ljusdioderna över tid bara förlorar extremt lite av sin effektivitet.
Samarbete med olika universitet och botaniker: för att få fram den rätta, mest optimala blandningen av ljus – allt för att maximera resultaten.
Förbättrat kylsystem: Utöver användandet av kvalitetskomponenter, valde Cultilite dessutom att designa om hela kylsystemet för att minimera risken för eventuell överhettning. Istället för att fortsätta jobba med kylflänsar i aluminium, som visade sig vara ett ineffektivt material för att leda bort värmen som genereras av lampan, valde man istället att jobba med kylflänsar i koppar, som är ett av de mest effektiva materialen vad gäller värmeledning.
Högre prestanda och mindre volym: Cultilite har lyckats, tack vare olika speciella “tricks”, med att optimera panelerna så att varje panel innehåller 25 ljusdioder. Fördelen med detta är att du får kraftfullare paneler samt att de är mer kompakta – de kan därför utan problem användas i mindre odlingsmiljöer.
Modulär tändningsläge: Detta möjliggör för odlaren att slå på hälften av panelen och på så sätt reglera ljusflödet (minska/öka) i förhållande till rådande ljusbehov. Det modulära tändningsläget innebär också en lägre energiförbrukning.
Ny 120° lins: Varje chip har en egen liten lins som ombesörjer att ljuset sprids 120°. Så trots att det är en kompakt LED-panel kan den lätt sprida ljuset för att säkerställa att alla plantor får sitt.
Seriekoppling: Cultilites nya LED-paneler kan dessutom seriekopplas genom universaluttag som är placerad på baksidan av varje modul – detta för att undvika onödiga kablar.

SuperGrow är en kvalitetsmedveten growshop där kunden alltid är i fokus. Därför kommer du att upptäcka att vi endast säljer noggrant utvalda produkter inom t ex. växtbelysning, ventilationssystem och erkända odlingssystem. Vi säljer endast produkter i absoluta toppkvalitet eftersom vi tror att dina växter endast förtjänar det bästa av det bästa!

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att ta fram de bästa lösningarna och produkterna  – allt för att du ska känna dig trygg samt att dina plantor ska få de bästa förutsättningarna!