Snabb och säker leverans

Vi skickar paketet samma dag!

Koldioxid - CO2

Som vi vet så är koldioxid ett av fundamenten för allt liv på jorden och i luften så är nivåerna på ca. 400ppm. CO2 är ett av två råämnen som en växt behöver för att komma igång med fotosyntesprocessen.
Koldioxid och vatten är de två byggstenarna i en växt och i fotosyntesprocessen används dessa två komponenter till att producera sockerämnen, varifrån andra organiska förbindelser kan skapas. Ju mer av dessa byggstenar en planta kan absorbera, desto mer biomassa kan de producera. Alltså så innebär det att ju högre nivåer av CO2 som finns i luften desto bättre kommer växterna att må och avkastningen kommer att optimeras.
Växter som odlas inomhus med hjälp av växtbelysning saknar ofta tillräckliga nivåer av CO2 för att få en effektiv fotosyntesprocess. När plantorna har en maximal fotosyntesprocess så blir resultatet större, kraftigare plantor med högre avkastning.
Kontakta gärna oss så hjälper vi till med att ta fram de bästa produkterna och lösningarna som matchar just dina och dina växters behov.