Snabb och säker leverans

Vi skickar paketet samma dag!

Lecakulor

Ett enkelt sätt att skapa en bra miljö för dina växter samt förhindra att jorden blir för tät och blöt är att använda lecakulor. 
Lecakulor är små kulor av bränd lera som gör jorden till dina plantor porös och stabil samtidigt som de bidrar till att skapa balans mellan luft och vatten. Materialet har länge använts som jordförbättrare i stor skala, eftersom det minskar sättningar och förhindrar att jord sjunker ihop. Dessutom dränerar de jorden på överflödigt vatten och fungerar som ett extra vattenmagasin vid torka.

Fördelar med lecakulor:

Ger jorden stadga och luftighet
Dränerar jord på vatten
Skapar ett extra vattenreservoir i botten
Dämpar avdunstning av vatten på jordytan
Dekorativt i krukor och kärl

Lecakulor som dränering och vattenreservoir:

För mycket vatten i jorden skadar växten och kan förhindras genom att ha någon form av dränering i botten – som t ex. lecakulor.

Brända lerkulor för dämpad avdunstning – och dekoration

Förutom att rädda blötlagda växter genom sin förmåga att dränera, stabilisera och syresätta jorden kan även lecakulor användas för att dämpa avdunstningen av vatten på jordytan. Det gör att fukten håller sig kvar längre i jorden – samtidigt som det är dekorativt.
Att tänka på när du planterar om:

När du planterar om växter är det bra att alltid välja krukor eller kärl med tillräckligt stor volym. Det gör att du inte behöver vattna så ofta och att rotsystemet får en chans att utvecklas ordentligt.
Med dräneringshål i botten och lecakulor förbättrar du dräneringen och skapar en porös och luftig jord där växten verkligen kan trivas. Även krukskärvor är bra att blanda i botten.
Glöm inte bort att välja en jord av hög kvalitet samtidigt som du vattnar regelbundet med näring, inte minst under sommarhalvåret.

4 varer i alt