Snabb och säker leverans

Vi skickar paketet samma dag!

Fördelar med Magnus LED-växtbelysning

Användandet av LED-belysning vid inomhusodling ökar markant – man kan till och med säga att det är det nya sättet att odla på.

Många inomhusodlare byter till LED-odlingslampor i och med dess många fördelar. Visst är de professionella odlingslamporna dyrare än traditionella HPS-system men fördelarna med att odlar med lysdioder är långt fler och bättre jämfört med HPS-lampor.

Fördelar: 

Lång livscykel

  • LED-växtlampor har en mycket längre livscykel än HPS-lampor. Ett professionellt LED-ljus kan hålla i upp till 12 år. Efter dessa år minskar ljusintensiteten och LED-lampan är inte lika effektiv som den var i början. Vår vattenkylda serie COB-lampor har en livscykel på 24 år och detta pga. en kylningsfunktion av lysdioderna med hjälp av ett vattensystem.

LED-spektrum

  • LED-tillväxtlampor kan utformas med olika ljusspektrum för att uppnå bästa resultat beroende på grödan du odlar. Baserat på forskning och många tester utvecklade de rätt balans mellan färger och våglängder.

Mindre värme

  • Lysdioder avger inte samma värme som HPS-lampor. I varmare klimat orsakar värmeutsläpp från HPS-lampor problem i odlingsmiljön. Med LED-tillväxtlampor har du inte samma värmeproblem. Våra vattenkylda enheter har liten eller ingen värmestrålning.

Energieffektiva

  • LED-växtlampor är mer energieffektiva än HPS-lampor. Till exempel har vår ML-270 samma ljusintensitet som en 600W HPS, men använder bara 270W. Nu kan du odla din gröda med låg energiförbrukning utan att förlora ljusintensiteten.

Jämn ljusfördelning

  • Magnus COB-serien har en jämn spridning av ljusintensitet och spektrum (mätt i mikromol) när man mäter fotavtrycket i olika områden med en PAR-mätare. Denna funktion säkerställer att alla växter får tillräckligt med ljus över hela grödan.

Djupare penetration

  • Den specialdesignade och unika paraboliska linsen möjliggör bättre och djupare penetration jämfört med vanlig belysning och de flesta andra lysdioder. Detta säkerställer ökad produktion från topp till botten och förbättrar den totala kvaliteten.

Lång röd kontroll

  • Våra COB LED-lampor är utrustade med en separat dimmer eller strömbrytare. Detta säkerställer att användaren kan kontrollera den vegetativa fasen av växten.

Högre THC- och CBD-värden

  • Flera laboratorietester av välkända institut och universitet har bekräftat att växter som odlats under LED är friskare och får bättre avkastning och smak jämfört med de som odlas under HPS-ljus.

 

Flere indlæg

Besøg superseeds.dk

Hurtig og sikker fragt