Snabb och säker leverans

Vi skickar paketet samma dag!

Nybörjartips när du odlar med LED-växtbelysning

Odlar du med LED-tillväxtljus för första gången? Här är en snabbguide som hjälper dig att få en tydlig förståelse för de misstag du bör undvika när du odlar och blommande växter under LED-tillväxtlampor.

Det finns många anledningar till att växtförädlare inte uppnår hög avkastning med LED-tillväxtlampor både när det kommer till hobbyprodukter och medicinska produktioner. Vi hoppas att den här artikeln belyser de viktigaste faktorerna att tänka på när de växer med denna fantastiska nya teknik!

Minskad värme- och brandrisk är en mycket uppskattad faktor i beslutsprocessen som påverkar inköp av LED-tillväxtlampor idag.

 • Du kommer att ha en stor fördel genom att hålla ditt odlingsutrymme vid en temperatur där du inte stressar din växt med intensiv värme.
 • På det sättet har du lättare att upprätthålla en stabil luftfuktighet och temperatur, så din växt inte behöver jobba hårt för att avdunsta vatten genom bladen.
 • Om dina växter börjar torka ut och ”brinna” måste du sakta ner med din energiförbrukning eller öka avståndet mellan dina växter och din odlingsbelysning.

Att sätta otillräckligt ljus i din växttält eller odlingsrum kommer att minska din avkastning kraftigt.

 • Många nybörjarodlare bränner sig själva genom att investera i ett billigt LED-växtljus, vilket resulterar i en mycket låg avkastning vid den första tillväxten.
 • Det är viktigt att maximera produktionen från din växttält så mycket som möjligt och det är därför slöseri med pengar om du börjar med fel LED-växtlampa.
 • Om dina blad plötsligt börjar sträcka sig ut i luften och stiga, kan det vara en tidig indikation på ljusstress. Det betyder att du måste höja eller sänka din belysning för att göra växten mest effektiv när det gäller att konsumera ljusets energi.
 • Ju högre PPFD umol dina växter får desto mer koldioxid och gödselmedel behövs för att bibehålla förmågan att absorbera så mycket ljus som möjligt.
 • Det är mycket viktigt att bibehålla rätt VPD eftersom det kommer att resultera i 80% högre näringsupptag och en tillväxt upp till dubbelt så snabbt.

Genom att välja ett vitt / blått ljusspektrum i den tidiga tillväxtfasen skapar du starka växter med korta internoder mellan stjälkarna.

 • Rött ljus och långrött, särskilt i tillväxtstadiet, kommer att resultera i en lång sträckning och rekommenderas därför inte för växter och plantor.
 • I kloningsstadiet kommer rötterna att utvecklas snabbare och starkare om du lägger till det röda spektrumet i ett vitt ljus.
 • Under blomningsfasen kommer långt rött att bli mycket viktigt genom att omvandla ljuset till stora potenta blommor, men varje LED-tillväxtljus är annorlunda och därför måste du odla dina växter annorlunda när det gäller vilket LED-tillväxtljus du investerar i.

Du måste komma ihåg att rätt schema för din planteringscykel är 18/24 timmars ljus i det vegetativa stadiet och 12 timmars ljus i blomningsstadiet.

 • Vad som händer när du börjar ge feminiserade växter 12 timmars ljus är att det simulerar hösten och då vet din växt att det är dags att börja producera blommor istället för att växa i storlek.
 • Detta ger dig de bästa resultaten för en feminiserad växt, medan du kan ge en autoflower upp till 17,5 timmars ljus i blomningsfasen.

!! Tänk på att när du byter till LED-växtlampor kommer ditt ljus att avge mindre infrarött ljus och också mindre värme, detta är mycket viktigt att tänka på när du vattnar dina växter. Dina växter använder mindre vatten för att skydda sig mot värmen du just tog bort efter att ha bytt till LED-tillväxtlampor.

Flere indlæg

Besøg superseeds.dk

Hurtig og sikker fragt