Snabb och säker leverans

Vi skickar paketet samma dag!

HID- Lampor (HPS/MH)

High-Intensity Discharge Lamps – HID 
HID-växtbelysning är den mest utbredda bland odlare. Teknologin har funnits sedan länge och är effektivt då Lumen-talet är högre. Det finns olika typer av HID-lampor   t ex. HPS (High-pressure sodium) och MH (Metal-Halide Lamp).

Skillnader mellan HPS och MH:

HPS-lampor ger mycket ljus och är några av de äldsta och fortfarande mest populära att använda vid inomhusodling. Penetrationsförmågan är bra och dina plantor absorberar det ljus de behöver. Passar odlare som har lite större odlingsutrymmen och är bäst lämpad att användas under blomningsfasen pga. det röd/gula färgspektrat.
MH-lampor ger mycket ljus och är några av de äldsta och fortfarande mest populära att använda vid inomhusodling. Penetrationsförmågan är bra och dina plantor absorberar det ljus de behöver. Passar odlare som har lite större odlingsutrymmen och är bäst lämpad att användas under växtfasen pga. det blåa färgspektrat.

!! Viktigt att tänka på: HID-belysning drar mycket el och du behöver även investera i en ballast för att få ut det mesta av lamporna samt att du även behöver se över ventilationen i odlingsutrymmet – den måste vara god då lamporna alstarar mycket värme!

Även om HID-belysning fortfarande är otroligt populärt så har LED-belysning börjat ta mer plats vid inomhusodling. LED är en mer effektiv lösning i det långa loppet där du sparar in pengar medan med HID så får du en billigare lösning just här och nu men kan bli mer kostsamt på längre sikt.
SuperGrow är en kvalitetsmedveten growshop där kunden alltid är i fokus. Därför kommer du att upptäcka att vi endast säljer noggrant utvalda produkter inom t ex. växtbelysning, ventilationssystem och erkända odlingssystem. Vi säljer endast växtbelysning i absoluta toppkvalitet eftersom vi tror att dina växter endast förtjänar det bästa av det bästa!

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att ta fram de bästa lösningarna och produkterna  – allt för att du ska känna dig trygg samt att dina plantor ska få de bästa förutsättningarna!

14 varer i alt